Menu Luk

Moesgaard Havecenter har et stort udvalg af roser og om efteråret kan du også købe barrods-roser (uden jord/potte). De skal dog bestilles i butikken på forhånd.
Roser kan plantes hele året – også hen over sommeren – mens barrodsroser kræver masser af vand for at “få fat” i jorden og derfor foretrækker de det våde efterår, hvor jorden stadig er lun. Barrods roser koster mindre.

De fleste roser foretrækker fuld sol. Der findes dog sorter der trives i halvskygge og endda i skygge
Nedenunder kan du se vores standard udvalg. Enkelte sorter kan dog være midlertidig udsolgt.
Ønsker du en rose, der ikke står på denne side, er du velkommen til at henvende dig til Moesgård Havecenter, så kan vi måske skaffe den til dig.

Storblomstrende roser

Denne type roser har de største blomsterhoveder og oftest sidder der kun én rose pr. stilk.

De varierer i højde, udseende og duft. Mange af dem er gode til afskæring, da de holder sig længe i en vase. Vi har:

Lave- og bunddækkende roser

De lave roser er oftest småbladede og har mange mindre/små roser. De bliver som regel max 50 cm høje og blomstrer hele sommeren frem til frost. Vi har:

Buketroser

Buketroser har mange mindre roser i “buketter” på hver stilk. De bliver som regel max 100 cm og blomstrer frem til frost. Gode til afskæring og holder længe i en buket. Vi har:

Engelske roser (Austin roser)

De engelske roser er kendt for deres smukke farver, kompakte blomster og stærke dufte. De varierer i højde og udseende, og alle blomstrer hele sommeren frem til frost. Mange er gode til afskæring – de holder længe i buketter og dufter dejligt indendørs. Vi har:

Slyngroser

Slyngroser har lange kraftige skud, som bindes op ad et espalier, en mur eller et hegn. Der er ikke nogle fællestræk i øvrigt ved disse roser, de varierer i blomsterstørrelse, farve og duft. Vi har:

Buskroser og historiske roser

Buskroser er kraftigt voksende roser, der kan fungere som hæk eller stor busk.
Historiske roser er gamle sorter, der oftest er meget hårdføre og enkelte tåler endda lettere skygge. De har en stærk duft og blomstrer overdådigt. Buskroser er kraftigt voksende roser, der kan fungere som hæk eller stor busk. Vi har: